Vepřový pekáč pro gurmány: Na tomto obědě si pochutná celá Vaše rodina! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Tento vepřový pekáč je ideálním jídlem pro všechny, kteří mají rádi chutné a vydatné obědy. S jedním plechem a minimem nádobí si pochutná celá rodina a příprava je rychlá a jednoduchá.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na marinádu:

Postup přípravy

  • Příprava marinády: Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady a důkladně promíchejte, dokud se vše nepropojí. Nakrájené kousky krkovičky vložte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.
  • Příprava plechu: Plech na pečení vymažte trochou oleje. Na plech navrstvěte nakrájené brambory a cibuli. Osolte, opepřete a podle chuti přidejte vegetu.
  • Přidání masa: Na brambory a cibuli přidejte marinovanou krkovičku i s marinádou.
  • Pečení: Plech vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte asi 1 hodinu. Prvních 30 minut pečte pod alobalem, aby maso zůstalo šťavnaté. Podle potřeby podlijte trochou vody nebo vývaru.
  • Dokončení: Jakmile je maso dostatečně upečené, vyjměte z trouby a podávejte.

Tip: Tento recept můžete vylepšit přidáním dalších oblíbených bylinek nebo zeleniny podle chuti. Vše se krásně propojí v chutném a šťavnatém jídle, které potěší každého člena rodiny.

Dobrou chuť!