Vepřové maso s majoránkovými bramborami připravené za 20 minut recept

Ingredience

  • 0.5 kg vepřového
  • 1 kg brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 cibule
  • 1 hrst hrášku
  • olej
  • sůl
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Osmahneme na velké pánvi krátce v oleji. Přidáme rozdrcený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k masu.
  2. Přidejte sůl podle chuti, pepř, papriku a majoránku. Podlejte vodou a takhle vařte, dokud se voda nevyvaří.
  3. Mezitím jsou syrové brambory nakrájeny na zhruba stejné kostky jako maso.
  4. Když je maso po 40 minutách měkké, přidejte hrst zeleného hrachu a pokračujte ve vaření po dobu 15 až 20 minut.
  5. V tuto chvíli znovu přidáme vodu, ale nenecháme ji tentokrát vyvařit.
  6. Mezitím osmahneme na jiné pánvi brambory na oleji a osolíme.
  7. Nakonec promísíme s masem a můžeme podávat.