Vepřové kotlety, které uspokojí každou chuť se sušeným ovocem na pivě recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 18. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1.  Maso si v celku omyjeme a osušíme. Ze všech stran ho posolíme a posypeme červenou paprikou, aby bylo celé červené. Takto připravený kus masa dáme do chladničky na noc.
    2. Cibuli si nařežeme na silnější kolečka. Sušené ovoce spaříme vroucí vodou, aby před pečením změklo.
    3. Vezmeme si celý kus masa a nařežeme ho na cca 10-12 plátků. Každý plátek ještě posolíme, případně můžeme posypat i červenou paprikou. Pekáč si vymažeme olivovým olejem.
    4. Vezmeme si plátek masa a přiložíme na něj dvě kolečka cibule a vložíme na pekáč „nastojato“. Postup opakujeme u všech plátků.
    5. Na pekáč vysypeme rovnoměrně oprané švestky, meruňky i rozinky a celé to podlijeme pivem. Na závěr přidáme do piva bobkový list.
    6. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170-190 stupňů na cca 120 minut. Během pečení se ujistěte, že se kůrka masa nepřipéká. Pokud se začné připékat, pak snižte teplotu pečení.
    7. Masíčko konzumujeme ještě teplé, vychladlé nechutná tak dobře. Při chuti piva se nemusíte bát, že ji Vaše děti pocítí. S pečením se všechen alkohol odpaří. Jídlo podávejte s pečenou zeleninou, čerstvým salátem, nebo s brambůrky. Dobrou chuť!

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor