Vepřové koleno pečené v hořčici - velmi pikantní masíčko s jemnou a zlatavou kůrkou recept
Postup přípravy
-
Vepřové koleno omyjeme vodou a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
Koleno prošpikujeme plátky česneku tak, že v mase nožem vytvoříme menší dírky, do kterých vložíme jednotlivé plátky česneku.
-
Potom koleno potřeme solí, pepřem a polovinou sklenice hořčice.
-
Maso položíme do nádoby, nádobu uzavřeme průhlednou potravinářskou fólií a necháme koleno marinovat 24 hodin, případně alespoň přes noc.
-
Maso průběžně otáčíme.
-
Po 24 hodinách maso potřeme zbývající hořčicí, zabalíme do alobalu a dáme zhruba na hodinu zapékat do trouby, můžeme i déle. Já jsem koleno pravidelně kontrolovala, rozbalovány alobal a píchala do masa nožem.
-
Jakmile nůž do masa lehce pronikne, můžeme složit alobal a nechat koleno ještě chvíli zapékat až do vytvoření zlatavé kůrky.
Poznámka
Podáváme se zeleninou, přílohu si zvolte podle vlastních preferencí.