Vepřové koleno pečené v hořčici - velmi pikantní masíčko s jemnou a zlatavou kůrkou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 20. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Vepřové koleno omyjeme vodou a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Koleno prošpikujeme plátky česneku tak, že v mase nožem vytvoříme menší dírky, do kterých vložíme jednotlivé plátky česneku.
  • Potom koleno potřeme solí, pepřem a polovinou sklenice hořčice.
  • Maso položíme do nádoby, nádobu uzavřeme průhlednou potravinářskou fólií a necháme koleno marinovat 24 hodin, případně alespoň přes noc.
  • Maso průběžně otáčíme.
  • Po 24 hodinách maso potřeme zbývající hořčicí, zabalíme do alobalu a dáme zhruba na hodinu zapékat do trouby, můžeme i déle. Já jsem koleno pravidelně kontrolovala, rozbalovány alobal a píchala do masa nožem.
  • Jakmile nůž do masa lehce pronikne, můžeme složit alobal a nechat koleno ještě chvíli zapékat až do vytvoření zlatavé kůrky.

Podáváme se zeleninou, přílohu si zvolte podle vlastních preferencí.