Nejprve si očistěte a na plátky nakrájejte cibuli, kterou si vyskládejte na dno hrnce. Poté přidejte očištěné vepřové koleno.
Vše potom zalijte vodou tak, aby hladina vody pokrývala vrch masa. Pak už jen dochutit solí a bobkovým listem. Nechte takto vařit přibližně jednu hodinu při střední teplotě.
V průběhu toho si připravte marinádu smícháním medu, oleje, lisovaného česneku, koření a soli. Jakmile se Vám koleno bude zdát měkké, vyndejte ho z hrnce a položte si ho na vymazaný pekáč.
Celé koleno přelijte připravenou marinádou a ujistěte se, že je koleno obaleno ze všech stran.
Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut.
Poté je třeba koleno otočit, opět ho přelít marinádou a péct dalších 15 minut