Vepřová panenka v sýrové omáčce s houbami. Toto jídlo si zamiluje celá Vaše rodina! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Tomáš, 14. 11. 2024

Tento recept na vepřovou panenku v sýrové omáčce je tradiční rodinné jídlo, které je skvělé zejména v houbové sezóně. Kombinace šťavnaté panenky, krémové sýrové omáčky a lesních hub potěší každého milovníka dobrého jídla.

Pro 4 porce

Ingredience

Na maso:

Na marinádu:

Postup přípravy

  • Příprava marinády a masa V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky a lehce je poklepejte prsty. Každý plátek potřete připravenou marinádou a nechte chvíli odležet.
  • Opékání masa Na pánvi rozehřejte sádlo a plátky panenky osmahněte z obou stran dozlatova. Poté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Příprava hub Na stejné pánvi osmažte houby, dokud se z nich nevypaří voda. Houby pak dejte stranou.
  • Sýrová omáčka Do čisté pánve nalijte smetanu a víno, přidejte nasekaný česnek a gorgonzolu. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezíská krémovou konzistenci. Přidejte osmažené houby.
  • Spojení všech ingrediencí Do sýrové omáčky vložte osmažené plátky panenky a vše společně poduste, dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne.
  • Dochucení a servírování Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte s rýží, bramborami nebo čerstvým chlebem.

Přejeme vám dobrou chuť! Tento recept si jistě oblíbí celá vaše rodina!