Pravý sváteční Vánoční punč, který vykouzlí sváteční atmosféru recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do hrnce nalijeme na 1 l vína, zhruba 750 ml vody. Přidáme sáček koření na punč. Dejte pozor, aby bylo v celku, při požití drceného prášku není chuť tak dobrá.
    2. Pokud nemáte přímo koření na punč, můžete jednoduše použít skořici v celku, badyán (anýz) a hřebíček.
    3. Do směsi přisypeme i jeden vanilkový cukr a pár lžiček cukru. Raději méně, postupně podle chuti dosladíme. Vše necháme mírně prohřát.
    4. Do hrnce nalijeme celý jahodový kompot i se šťávou. Můžete použít i jiné ovoce, jahody však chutnají nejlépe.
    5. Teď už chybí jen nějaký ten alkohol. Do směsi přilijeme cca 1 půl deci slivovice, popř. jiného bílého alkoholu např. vodky.
    6. Necháme prohřát, pozor směs by neměla úplně vřít. Podle chuti dosladíme popř. přidáme více alkoholu.
    7. Podáváme horké.