Pravý sváteční Vánoční punč, který vykouzlí sváteční atmosféru recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do hrnce nalijeme na 1 l vína, zhruba 750 ml vody. Přidáme sáček koření na punč. Dejte pozor, aby bylo v celku, při požití drceného prášku není chuť tak dobrá.
    2. Pokud nemáte přímo koření na punč, můžete jednoduše použít skořici v celku, badyán (anýz) a hřebíček.
    3. Do směsi přisypeme i jeden vanilkový cukr a pár lžiček cukru. Raději méně, postupně podle chuti dosladíme. Vše necháme mírně prohřát.
    4. Do hrnce nalijeme celý jahodový kompot i se šťávou. Můžete použít i jiné ovoce, jahody však chutnají nejlépe.
    5. Teď už chybí jen nějaký ten alkohol. Do směsi přilijeme cca 1 půl deci slivovice, popř. jiného bílého alkoholu např. vodky.
    6. Necháme prohřát, pozor směs by neměla úplně vřít. Podle chuti dosladíme popř. přidáme více alkoholu.
    7. Podáváme horké.

Třešňový likér recept

jaro
120 minut
4.4
(37)
28. 05. 2024 Tomáš
Doporučené články: