Vanilkovo-čokoládové řezy s nejlepší a nejjemnější chutí! recept
- Sředně těžká přípava
- 12 porcí
- 150 minut
Kombinace vanilky a čokolády je klasika, která nikdy nevyjde z módy. Tento recept na vanilkovo-čokoládové řezy je nejen chutný, ale také rychlý a nenáročný na přípravu. Zapojte do pečení děti a užijte si společné víkendové odpoledne!
Pro 12 porcí
Ingredience
Složení těsta:
Složení vanilkového krému:
Složení čokoládového krému:
Na ozdobu:
Postup přípravy
- Příprava těsta: V míse vyšlehejte bílky, přidejte cukr, žloutky, olej a mouku s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte a vlijte do vymazaného plechu nebo formy. Pečte při 180 °C po dobu 20 minut.
- Příprava čokoládového krému: Hořkou čokoládu rozpusťte a nechte vychladnout. Poté ji smíchejte s mascarpone. Přidejte smetanu, cukr a promíchejte. Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte ji do čokoládové směsi. Krém navrstvěte na upečené těsto a dejte ztuhnout do lednice.
- Příprava vanilkového krému: Želatinu připravte podle návodu a smíchejte ji se smetanou, jogurtem, cukrem a vanilkovým cukrem. Vanilkový krém navrstvěte na čokoládový a opět nechte ztuhnout v lednici.
- Ozdoba: Nakonec povrch dezertu ozdobte rozpuštěnou mléčnou čokoládou a kousky bílé čokolády. Nechte opět ztuhnout v lednici.