Vanilkovo-čokoládové řezy s nejlepší a nejjemnější chutí! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 12 porcí
  • 150 minut
Tomáš, 11. 10. 2024

Kombinace vanilky a čokolády je klasika, která nikdy nevyjde z módy. Tento recept na vanilkovo-čokoládové řezy je nejen chutný, ale také rychlý a nenáročný na přípravu. Zapojte do pečení děti a užijte si společné víkendové odpoledne!

Pro 12 porcí

Ingredience

Složení těsta:

Složení vanilkového krému:

Složení čokoládového krému:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse vyšlehejte bílky, přidejte cukr, žloutky, olej a mouku s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte a vlijte do vymazaného plechu nebo formy. Pečte při 180 °C po dobu 20 minut.
  • Příprava čokoládového krému: Hořkou čokoládu rozpusťte a nechte vychladnout. Poté ji smíchejte s mascarpone. Přidejte smetanu, cukr a promíchejte. Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte ji do čokoládové směsi. Krém navrstvěte na upečené těsto a dejte ztuhnout do lednice.
  • Příprava vanilkového krému: Želatinu připravte podle návodu a smíchejte ji se smetanou, jogurtem, cukrem a vanilkovým cukrem. Vanilkový krém navrstvěte na čokoládový a opět nechte ztuhnout v lednici.
  • Ozdoba: Nakonec povrch dezertu ozdobte rozpuštěnou mléčnou čokoládou a kousky bílé čokolády. Nechte opět ztuhnout v lednici.

Tyto vanilkovo-čokoládové řezy jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost. S jejich jemnou chutí a atraktivním vzhledem potěšíte rodinu i přátele!