Úžasný egyptský křupavý koláč recept z dovolené
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Na krém:
Křupavá šlehačka:
Postup přípravy
- Krém: V hrnci si smíchejte žloutky, cukr, mouku, vanilkový cukr a mléko. DŮkladně míchejte a přiveďte k varu
- Poté odstraňte z plamene a dál míchejte a nechte vychladnout
- Do směsi přidejte máslo nakrájené na kousky
- Vše vymixujte mixérem dohladka.
- Těsto: Bílky si vyšlehejte do pevné pěny. přidejte cukr během šlehání, aby vám vznikla lesklá pěna.
- Přidejte mouku, ořechy a jemně utřete do homogenního těsta.
- Položte ho do formy
- Pečte v troubě 20 minut na 170 stupňů
- Cukr si rozpusťte na pánvi, zkaramelizujte a nalijte na pečící papír. Nechte zchladnout
- Karamel překryjte dalším papírem a válečkem rozdrťte na malé kousky ale né práček.
- Šlehačka: Vyšlehejte si ze šlehačky pevnou hmotu
- Tu smíchejtese skaramelizovaným cukrem a nasekanými ořechy
- Korpus potřeme krémem, šlehačkou a postup opakujte s dalšími dvěma korpusy.
- Dozdobte podrceným karamelem a nasekanými ořechy.