Úžasný egyptský křupavý koláč recept z dovolené

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 23. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Na krém:

Křupavá šlehačka:

Postup přípravy

  • Krém: V hrnci si smíchejte žloutky, cukr, mouku, vanilkový cukr a mléko. DŮkladně míchejte a přiveďte k varu
  • Poté odstraňte z plamene a dál míchejte a nechte vychladnout
  • Do směsi přidejte máslo nakrájené na kousky
  • Vše vymixujte mixérem dohladka.
  • Těsto: Bílky si vyšlehejte do pevné pěny. přidejte cukr během šlehání, aby vám vznikla lesklá pěna.
  • Přidejte mouku, ořechy a jemně utřete do homogenního těsta.
  • Položte ho do formy
  • Pečte v troubě 20 minut na 170 stupňů
  • Cukr si rozpusťte na pánvi, zkaramelizujte a nalijte na pečící papír. Nechte zchladnout
  • Karamel překryjte dalším papírem a válečkem rozdrťte na malé kousky ale né práček.
  • Šlehačka: Vyšlehejte si ze šlehačky pevnou hmotu
  • Tu smíchejtese skaramelizovaným cukrem a nasekanými ořechy
  • Korpus potřeme krémem, šlehačkou a postup opakujte s dalšími dvěma korpusy.
  • Dozdobte podrceným karamelem a nasekanými ořechy.