Úžasné pudingové kostky s krémem a šlehačkou posypané čokoládou recept

Ingredience

  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu nebo moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 700 ml smetany
  • 2 vanilkové pudinky
  • ztužovač šlehačky – dle potřeby
  • 100 g čokolády
  • 100 g hořké čokolády
  • olej
  • trochu smetany
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Krém

  • 700 ml smetany
  • 2 vanilkové pudinky
  • ztužovač šlehačky – dle potřeby
  • 100 g čokolády

Poleva

  • 100 g hořké čokolády
  • olej
  • trochu smetany
  1. Nejprve vezmeme všechny igredience na korpus a důkladně je smícháme.
  2. Poté hotovou směs vylijeme na pekáč a pečeme 10 minut v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.
  3. U krému postupujeme tak, že si nejprve vyšleháme smetanu.
  4. Klasickým způsobem si uvaříme 2 vanilkové pudinky.
  5. Poté vše necháme v lednici pořádně vychladit.
  6. V případě potřeby můžete použít ztužovač.
  7. Posledním krokem je nasekání čokolády na drobno.
  8. Poté vezměte všechny připravené ingredience a smíchejte je dohromady
  9. Tímto krémem poté potřete upečený vychladlý korpus.
  10. Aby byl dezert dokonalý, na polevu si ještě rozpusťte čokoládu, kterou smíchejte s trochou oleje a smetanou. Smetanu přidávejte vždy dle potřeby.
  11. Výslednou polevou zalijte krém a dejte na pár hodin do lednice vychladit.
  12. Jako ozdobu můžete použít téměř cokoliv.
  13. Doporučujeme použít karamel, oříšky či rozdrcené sušenky.