Úžasně chutný nepečený piškotový dort recept

Ingredience

  • 250 g piškotů
  • 10 g želatiny v prášku
  • 170 g másla
  • 170 g krystalového cukru
  • 300 g zakysané smetany
  • 300 g bílého jogurtu
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 300 g scezených třešní nebo višní
  • 200 ml mléka
  • 2-3 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíci krystalového cukru
  • třešně
  • 50-100 g rozpuštěné mléčné čokolády
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Na mléčnou polevu: 

  • 200 ml mléka
  • 2-3 lžíce krystalového cukru

Na ozdobu:

  • 1 lžíci krystalového cukru
  • třešně
  • 50-100 g rozpuštěné mléčné čokolády
  1. Nejdříve si připravíme karamelové mléko. 2-3 lžíce cukru nasypeme do hrnce s hrubším dnem a přendáme na oheň. Když cukr začne tát a mírně zhnědne, přidáme studené mléko a bez přestávky mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  2. Připravením si formu na dort, vyložíme piškoty a zlehka přelijeme karamelovým mlékem.
  3. Želatinu necháme nabobtnat v menším množství studené vody. Ze sladké smetany ušleháme šlehačku a dáme do ledničky. Máslo ušleháme s cukrem do nadýchané hmoty (můžeme použít i moučkový cukr), pak přidáme jogurt, zakysanou smetanu a dobře promícháme.
  4. Želatinu rozpustíme zahříváním na plameni a vmícháme do této hmoty. Nakonec opatrně vmícháme šlehačku.
  5. ½ krému navrstvíme na piškoty. Do krému ukládáme třešně, potom opět uložíme piškoty namočené nebo pokapané karamelovým mlékem a pokračujeme druhou polovinou krému.
  6. Uhladíme a vložíme do ledničky vychladnout minimálně na 6 hodin.
  7. Dort ozdobíme třešněmi obalenými v cukru a rozpuštěnou čokoládou.