Úžasně chutný nepečený piškotový dort lepší než ty pečené recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 13. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na mléčnou polevu:

    200 ml mléka
    2-3 lžíce krystalového cukru

    Na ozdobu:

    1 lžíci krystalového cukru
    třešně
    50-100 g rozpuštěné mléčné čokolády

    1. Nejdříve si připravíme karamelové mléko. 2-3 lžíce cukru nasypeme do hrnce s hrubším dnem a přendáme na oheň.
    2. Když cukr začne tát a mírně zhnědne, přidáme studené mléko a bez přestávky mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
    3. Připravením si formu na dort, vyložíme piškoty a zlehka přelijeme karamelovým mlékem.
    4. Želatinu necháme nabobtnat v menším množství studené vody.
    5. Ze sladké smetany ušleháme šlehačku a dáme do ledničky. Máslo ušleháme s cukrem do nadýchané hmoty (můžeme použít i moučkový cukr), pak přidáme jogurt, zakysanou smetanu a dobře promícháme.
    6. Želatinu rozpustíme zahříváním na plameni a vmícháme do této hmoty.
    7. Nakonec opatrně vmícháme šlehačku.
    8. ½ krému navrstvíme na piškoty.
    9. Do krému ukládáme třešně, potom opět uložíme piškoty namočené nebo pokapané karamelovým mlékem a pokračujeme druhou polovinou krému.
    10. Uhladíme a vložíme do ledničky vychladnout minimálně na 6 hodin.
    11. Dort ozdobíme třešněmi obalenými v cukru a rozpuštěnou čokoládou.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor