Úžasně chutný nepečený piškotový dort lepší než ty pečené recept

Ingredience

  • 250 g piškotů
  • 10 g želatiny v prášku
  • 170 g másla
  • 170 g krystalového cukru
  • 300 g zakysané smetany
  • 300 g bílého jogurtu
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 300 g scezených třešní nebo višní
  • 1 lžíci krystalového cukru
  • třešně
  • 50-100 g rozpuštěné mléčné čokolády
  • 200 ml mléka
  • 2-3 lžíce krystalového cukru
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Na mléčnou polevu:

200 ml mléka
2-3 lžíce krystalového cukru

Na ozdobu:

1 lžíci krystalového cukru
třešně
50-100 g rozpuštěné mléčné čokolády

  1. Nejdříve si připravíme karamelové mléko. 2-3 lžíce cukru nasypeme do hrnce s hrubším dnem a přendáme na oheň.
  2. Když cukr začne tát a mírně zhnědne, přidáme studené mléko a bez přestávky mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  3. Připravením si formu na dort, vyložíme piškoty a zlehka přelijeme karamelovým mlékem.
  4. Želatinu necháme nabobtnat v menším množství studené vody.
  5. Ze sladké smetany ušleháme šlehačku a dáme do ledničky. Máslo ušleháme s cukrem do nadýchané hmoty (můžeme použít i moučkový cukr), pak přidáme jogurt, zakysanou smetanu a dobře promícháme.
  6. Želatinu rozpustíme zahříváním na plameni a vmícháme do této hmoty.
  7. Nakonec opatrně vmícháme šlehačku.
  8. ½ krému navrstvíme na piškoty.
  9. Do krému ukládáme třešně, potom opět uložíme piškoty namočené nebo pokapané karamelovým mlékem a pokračujeme druhou polovinou krému.
  10. Uhladíme a vložíme do ledničky vychladnout minimálně na 6 hodin.
  11. Dort ozdobíme třešněmi obalenými v cukru a rozpuštěnou čokoládou.