Tvarohový koláč recept
Postup přípravy
- Smíchejte mouku, cukr, máslo, prášek do pečiva, 3 žloutky a kakao.
- Až dostanete hladké těsto, rozdělte ho na polovinu, každou zabalte do alobalu a dejte na 30 minut do mrazničky.
- Tvaroh rozmrvte prsty, přidejte 150 g práškového cukru, žloutek a vanilkový cukr.
- Můžete přidat i citronovou kůru.
- Ušlehejte sníh a smíchejte s tvarohem.
- Do formy na pečení položíme pečicí papír.
- Vyndejte z mrazničky 1 polovinu těsta a jednoduše strouhejte pomocí struhadla na sýr.
- Spodní vrstvu ve formě uhlaďte dlaní.
- Na tuto vrstvu dejte celou tvarohovou směs – strouhejte druhou polovinu těsta.
- Pečte asi 30 minut při 180°C. Dobrou chuť!