Tvarohové knedlíky mojí babičky: Nejlepší recept na světě...

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 25 minut
Tomáš, 23. 10. 2024

Tento recept na tvarohové knedlíky je oblíbený v naší rodině již po generace. Knedlíky jsou lehké, jemné a plné chuti. Můžete je naplnit jakýmkoliv ovocem, nebo je podávat jen s máslem a cukrem. Tento recept se vrací k tradičním základům, které jsou jednoduché a vždy spolehlivé.

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Do mísy vložte tvaroh, přidejte hrubou mouku, krupičku, cukr, sůl a vejce. Vše rukama dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud je tvaroh dobrý, těsto by se nemělo příliš lepit.
  • Formování knedlíků: Z těsta vytvořte malé kousky, do kterých můžete zabalit ovoce dle výběru. Alternativně můžete udělat menší knedlíčky bez náplně.
  • Vaření: Připravené knedlíky vložte do vroucí vody. Jemně s nimi pohněte, aby se nepřilepily ke dnu. Vařte přibližně 5-7 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
  • Servírování: Na talíři posypte knedlíky skořicí, grankem, nebo cukrem a polijte rozpuštěným máslem. Kdo chce, může přidat šlehačku, ovoce nebo meduňku pro ozdobu.

Tvarohové knedlíky jsou rychlým a výborným pokrmem, který chutná dětem i dospělým. Jsou lehké, zdravé a ideální na rychlou večeři nebo dezert. Vyzkoušejte a pochutnejte si!