Těsto na pizzu jaké nemá konkurenci, úžasné jako z Itálie recept

Ingredience

  • 400 g pšeničné mouky
  • 0.5 lžičky soli
  • 8 g sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 2.5 lžíce olivového oleje
  • 220 ml vody
  • trošku mouky a tuku pro přípravu těsta
2x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Mouku smíchejte se solí a pak ji dejte na vál nebo do misky. Vytvořte malý důlek uprostřed.
  2. Ve vhodné nádobě rozpusťte kvasnice a cukr v teplé vodě a nalijte do důlku v mouce.
  3. Začněte od středu těsto promíchávat rukama nebo lžící, postupně přidávejte mouku z okrajů. Pak přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje.
  4. Po dobu 5 minut zpracovávejte těsto ručně na vále tak, aby bylo hladké a pružné. Odložte těsto do misky.
  5. Vymažte stěny a spodní část mísy tenkou vrstvou olivového oleje, pak do ní vložte těsto a zakryjte kuchyňskou utěrkou nebo potravinářskou fólií.
  6. Těsto nechte kynout při pokojové teplotě půl hodiny. Těsto by mělo vykynout zhruba na dvojnásobek.
  7. Rozdělte těsto na 2 stejné části, rozválejte je na tenkou vrstvu a navrch dejte vhodnou náplň.
  8. Zvolte náplň podle vašeho uvážení. Na potření vrstvy těsta použijte jako omáčku rajčata nebo majonézu. Salám nakrájejte na velmi tenké plátky nebo kostky.
  9. Tvrdý sýr nastrouhejte. Přidejte své oblíbené koření, čerstvé bylinky: kopr, petržel nebo bazalku.