Těsto na pizzu jaké nemá konkurenci, úžasné jako z Itálie recept
- Sředně těžká přípava
- 2 porce
- 0 minut
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Mouku smíchejte se solí a pak ji dejte na vál nebo do misky. Vytvořte malý důlek uprostřed.
- Ve vhodné nádobě rozpusťte kvasnice a cukr v teplé vodě a nalijte do důlku v mouce.
- Začněte od středu těsto promíchávat rukama nebo lžící, postupně přidávejte mouku z okrajů. Pak přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje.
- Po dobu 5 minut zpracovávejte těsto ručně na vále tak, aby bylo hladké a pružné. Odložte těsto do misky.
- Vymažte stěny a spodní část mísy tenkou vrstvou olivového oleje, pak do ní vložte těsto a zakryjte kuchyňskou utěrkou nebo potravinářskou fólií.
- Těsto nechte kynout při pokojové teplotě půl hodiny. Těsto by mělo vykynout zhruba na dvojnásobek.
- Rozdělte těsto na 2 stejné části, rozválejte je na tenkou vrstvu a navrch dejte vhodnou náplň.
- Zvolte náplň podle vašeho uvážení. Na potření vrstvy těsta použijte jako omáčku rajčata nebo majonézu. Salám nakrájejte na velmi tenké plátky nebo kostky.
- Tvrdý sýr nastrouhejte. Přidejte své oblíbené koření, čerstvé bylinky: kopr, petržel nebo bazalku.