Těsto na pizzu jaké nemá konkurenci, úžasné jako z Itálie recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 2 porce
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Mouku smíchejte se solí a pak ji dejte na vál nebo do misky. Vytvořte malý důlek uprostřed.
    2. Ve vhodné nádobě rozpusťte kvasnice a cukr v teplé vodě a nalijte do důlku v mouce.
    3. Začněte od středu těsto promíchávat rukama nebo lžící, postupně přidávejte mouku z okrajů. Pak přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje.
    4. Po dobu 5 minut zpracovávejte těsto ručně na vále tak, aby bylo hladké a pružné. Odložte těsto do misky.
    5. Vymažte stěny a spodní část mísy tenkou vrstvou olivového oleje, pak do ní vložte těsto a zakryjte kuchyňskou utěrkou nebo potravinářskou fólií.
    6. Těsto nechte kynout při pokojové teplotě půl hodiny. Těsto by mělo vykynout zhruba na dvojnásobek.
    7. Rozdělte těsto na 2 stejné části, rozválejte je na tenkou vrstvu a navrch dejte vhodnou náplň.
    8. Zvolte náplň podle vašeho uvážení. Na potření vrstvy těsta použijte jako omáčku rajčata nebo majonézu. Salám nakrájejte na velmi tenké plátky nebo kostky.
    9. Tvrdý sýr nastrouhejte. Přidejte své oblíbené koření, čerstvé bylinky: kopr, petržel nebo bazalku.