Těsto bez vajec: recept použitelný na pizzu i pečivo a koláče

Ingredience

  • 1 hrnek (250ml) bílého jogurtu
  • ½ (125ml) šálku oleje
  • 10 g sušeného droždí
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžíci cukru
  • 3 (3x 250ml) hladké mouky
4x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Jogurt smícháme s olejem, přidáme sůl, cukr, a postupně i mouku s droždím.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě odpočívat 30 minut.
  3. Těsto by mělo mít vláčnou strukturu a bude se s ním dobře pracovat.
  4. Naplníme libovolnou náplní, nebo pečeme jako pizzu s oblíbenou oblohou.
  5. Pečeme při teplotě 200 stupňů dozlatova.