Tento dezert chutná stejně dobře jak vypadá. Vyzkoušejte ho a vykouzlete úsměv na tváři svým milovaným recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 80 minut
Dezerty mají kouzelnou schopnost vylepšit naši náladu a tento tvarohovo-čokoládový zákusek je ideálním příkladem. Je lahodný, estetický a přitom jednoduchý na přípravu. Vaši hosté budou okouzleni nejen chutí, ale i vzhledem tohoto mistrovského díla.
Pro 10 porcí
Ingredience
Těsto:
Náplň:
Poleva:
Postup přípravy
- Těsto: V hrnci zahřejte mléko, kakao, cukr a máslo. Směs vařte, dokud se všechny složky nerozpustí a nespojí. Poté odstavte a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a vejce. Směs promíchejte metličkou nebo mixérem na nízké otáčky. Formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo alobalem a těsto rovnoměrně nalijte do formy. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte těsto vychladnout, poté ho vyjměte z formy.
- Náplň: Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem a žloutky. Postupně přidávejte tvaroh, smetanu a mouku, dokud směs nezíská hladkou konzistenci. Přidejte vanilkový extrakt a vyšlehané bílky. Směs dobře promíchejte a dejte do ledničky vychladit.
- Sestavení dezertu: Vychladlé čokoládové těsto nakrájejte na 10 rovnoměrných pásů. Formu vyložte potravinářskou fólií nebo pečicím papírem a začněte ukládat pásy těsta s rovnoměrnými mezerami mezi nimi. Mezi jednotlivé pásy těsta stříkejte tvarohovou náplň. Postupujte ve vrstvách, kde mezi první vrstvu těsta nanášíte náplň a poté přidáváte druhou vrstvu těsta.
- Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Potřete s ní celý koláč a dejte do lednice na 30 minut ztuhnout. Pokud chcete, můžete koláč místo polevy ozdobit strouhanou čokoládou nebo použít práškový cukr s pomocí papírové šablony.