Tento dezert chutná stejně dobře jak vypadá. Vyzkoušejte ho a vykouzlete úsměv na tváři svým milovaným recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 80 minut
Tomáš, 27. 09. 2024

Dezerty mají kouzelnou schopnost vylepšit naši náladu a tento tvarohovo-čokoládový zákusek je ideálním příkladem. Je lahodný, estetický a přitom jednoduchý na přípravu. Vaši hosté budou okouzleni nejen chutí, ale i vzhledem tohoto mistrovského díla.

Pro 10 porcí

Ingredience

Těsto:

Náplň:

Poleva:

Postup přípravy

  • Těsto: V hrnci zahřejte mléko, kakao, cukr a máslo. Směs vařte, dokud se všechny složky nerozpustí a nespojí. Poté odstavte a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a vejce. Směs promíchejte metličkou nebo mixérem na nízké otáčky. Formu na pečení vyložte pečicím papírem nebo alobalem a těsto rovnoměrně nalijte do formy. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte těsto vychladnout, poté ho vyjměte z formy.
  • Náplň: Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem a žloutky. Postupně přidávejte tvaroh, smetanu a mouku, dokud směs nezíská hladkou konzistenci. Přidejte vanilkový extrakt a vyšlehané bílky. Směs dobře promíchejte a dejte do ledničky vychladit.
  • Sestavení dezertu: Vychladlé čokoládové těsto nakrájejte na 10 rovnoměrných pásů. Formu vyložte potravinářskou fólií nebo pečicím papírem a začněte ukládat pásy těsta s rovnoměrnými mezerami mezi nimi. Mezi jednotlivé pásy těsta stříkejte tvarohovou náplň. Postupujte ve vrstvách, kde mezi první vrstvu těsta nanášíte náplň a poté přidáváte druhou vrstvu těsta.
  • Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo. Potřete s ní celý koláč a dejte do lednice na 30 minut ztuhnout. Pokud chcete, můžete koláč místo polevy ozdobit strouhanou čokoládou nebo použít práškový cukr s pomocí papírové šablony.

Tento tvarohovo-čokoládový dezert je dokonalým spojením lahodných chutí a elegantního vzhledu. Potěší jak vaše chuťové buňky, tak i estetický dojem.