Švýcarská roláda Hurikán, naprostá dobrota recept

Ingredience

  • 140 ml mléka
  • 7 g kakaa
  • 80 ml oleje
  • 80 g hladké mouky
  • 15 g sušeného mléka (prášek)
  • 1/2 bal vanilkového cukru
  • čtvrt lžičky soli
  • 110 g krystalového cukru
  • 1/2 lžíci kypřícího prášku
  • 6 vajec

KRÉM: Mascarpone s cukrem a trochou smetany (ale můžete použít jakýkoliv krém

6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Kakao smícháme s 30 ml mléka metličkou dohladka . V samostatné misce si smícháme všechny suché ingredience (mouku, sušené mléko, vanilkový cukr a sůl).
  2. Zbylé mléko nalijeme do velké mísy a zmeišame s olejem. Ve vodní lázni necháme zahřát na 50 sekund od bodu, kdy začne vřít voda ve spodním hrnci. Mísu odstavíme a přes sítko do ní vmícháme suchou směs. Metličkou vymícháme do hladka. Přidáme po jednom žloutky. Hmotu pokaždé zlehka promícháme.
  3. 5 – 6 lžic vaječné hmoty odlijeme do jiné misky a utřeme s kakaovou hmotou. nyní si připravíme sníh – bílky jako klasicky vyšleháme do pěny a postupně přisypeme i cukr a prášek do pečiva. Šleháme, dokud se nevytvoří pevný sníh.
  4. 4 lžíce sněhu odeberte do misky s kakaovou hmotou, ale ještě nemícháme . Zbytek sněhu postupně vmícháme do žloutkové hmoty. Nalijeme na plech a rozetřete. Navrstvíme na hlubší plech velikosti přibližně 30 x 30 cm vystlaném pečícím papírem.
  5. Rozmícháme si kakaovou hmotu se sněhem. Přendáme do igelitového cukrářského sáčku vloženého do sklenice (aby mělo kapsa stabilitu), svrchu kapsa zavřeme skřipcem a zespodu uděláme větší otvor. Horizontální nastříkejte pásy cesta těsně vedle sebe na bledé těsto a zlehka protřepejte plechem. (Video od 13.minúty).
  6. Pomocí držadla vařečky nebo lžíce přecházíme po cestě pohybem nahoru (cik-cak) – dole těsně vedle sebe po celém plechu, i po okrajích. Dobře přitlačíme. Potom pohyby opakujeme stejně příčným směrem. Ve vyhřáté troubě při teplotě na 170 ° C pečeme 10 minut, potom teplotu snižte na 150 ° C a pečte ještě 25 minut.
  7. Těsto si necháme mírně vychladnout na plechu, pak opatrně obrátíme a odstraníme pečící papír. Vidíte, že na vrchu je bledé těsto, které bylo předtím na spodku. Necháme úplně vychladnout, natřeme jednoduchým krémem (klidně i jemný tvaroh s cukrem nebo šlehačka) a pevně zavineme pomocí papíru na pečení. Můžeme krájet.
  8. VIDEONÁVOD:

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"