Sladké švestkové knedlíky recept
- Sředně těžká přípava
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Švestky umyjte a vypeckujte.
 - Brambory uvařte ve slupce, ještě horké oloupejte a prolisujte do mísy.
 - Přidejte hrubou mouku, sůl, vejce a dobře vypracujte tužší těsto.
 - Z těsta odkrajujte malé kousky, které na pomoučněném vále (nebo talířku) zploštěte, vložte švestku a zabalte.
 - Knedlíky zavařte do většího množství vody se špetkou soli a vařte asi 7 minut.
 - Uvařené knedlíky dejte na připravené talíře, posypte cukrem, mákem a přelijte rozpuštěným máslem.
 - Místo máku můžete použít nastrouhaný perník nebo skořici a ozdobit kysanou smetanou nebo šlehačkou.
 



                                
