Sladké švestkové knedlíky recept

4.7
(63)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Švestky umyjte a vypeckujte.
  • Brambory uvařte ve slupce, ještě horké oloupejte a prolisujte do mísy.
  • Přidejte hrubou mouku, sůl, vejce a dobře vypracujte tužší těsto.
  • Z těsta odkrajujte malé kousky, které na pomoučněném vále (nebo talířku) zploštěte, vložte švestku a zabalte.
  • Knedlíky zavařte do většího množství vody se špetkou soli a vařte asi 7 minut.
  • Uvařené knedlíky dejte na připravené talíře, posypte cukrem, mákem a přelijte rozpuštěným máslem.
  • Místo máku můžete použít nastrouhaný perník nebo skořici a ozdobit kysanou smetanou nebo šlehačkou.

Moravské rohlíky recept

Bez masa
90 minut
4.4
(42)
13. 06. 2024 Tomáš