Šťavnatá vepřová krkovička na pánvi: Recept, který si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 50 minut
Jan, 13. 03. 2025

Tento jednoduchý trik na přípravu vepřové krkovičky zajistí, že maso zůstane šťavnaté, jemné a plné chuti. Díky rychlému opečení a následnému pomalému dušení se krkovička nevysušuje a doslova se rozplývá na jazyku.

Pro 4 porce

Ingredience

Příloha (volitelně):

Postup přípravy

  • Příprava masa Pokud máme maso vcelku, nakrájíme ho na rovnoměrné plátky. Krkovičku opečeme na rozpálené pánvi bez oleje asi 3–4 minuty z každé strany, dokud není krásně zlatohnědá. Opečené maso vyjmeme a odložíme stranou.
  • Příprava česnekového základu Do stejné pánve přidáme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájený česnek (asi 1–2 minuty), dokud nezíská zlatavou barvu. Přidáme sůl, pepř a vodu, promícháme.
  • Dušení masa Do pánve vrátíme opečené plátky krkovičky. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme na mírném ohni asi 40–45 minut, aby bylo dokonale měkké.
  • Servírování Hotovou krkovičku podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.

Závěr

Tento rychlý a snadný recept na vepřovou krkovičku je ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Díky jednoduché přípravě a pomalému dušení si zachová šťavnatost a skvělou chuť. Pokud jednou vyzkoušíte tento způsob přípravy, zařadíte ho do svého jídelníčku pravidelně!

(na 4 porce, doba přípravy: 50 minut)