Španělská omeleta! Takhle báječně připravená vejce jste ještě nejedli! recept
- Snadné na přípravu
- 2 porce
- 15 minut
Vejce jsou běžnou surovinou, kterou najdeme v každé kuchyni. A jejich příprava může být opravdu pestrá! Dnes jsme si pro vás připravili recept na španělskou omeletu, která je jednoduchá, rychlá a nepotřebujete k ní žádné speciální ingredience. Tento chutný pokrm si zamiluje celá vaše rodina!
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava vajec: V míse si našlehejte vejce a přidejte mléko. Podle chuti můžete dosolit a opepřit.
- Smažení omelety: Na pánvi rozpustíme máslo a nalijeme 2/3 našlehané vaječné směsi. Na tuto směs přidejte šunku, sýr, rajčata nebo jakoukoliv náplň dle vaší chuti.
- Rolování omelety: Když je spodní část omelety hotová, začněte ji rolovat směrem ke středu pánve.
- Přidání zbylé směsi: Jakmile máte omeletu srolovanou, dolijte na pánev zbylou část vaječné směsi a opět srolujte.
- Dokončení: Omeleta je hotová, když je krásně srolovaná a dozlatova opečená. Podávejte ji čerstvou!
Podobné recepty
Další recepty
Chutné smažené cukety s česnekovým dresinkem: Rychlá a zdravá alternativa!
Bez masa
35 minut