Vymícháním vajíček a cukru dostaneme pěnu ke, které postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i kakao. Důkladně směs promícháme a tímto způsobem připravené těsto si navrstvíme do kulaté formy (průměr by měl být 26 cm). Troubu si předhřejem na 180 stupňů a dáme péct.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a při tom postupně přidáváme cukr – stále nepřestaneme míchat. Tuhým sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech, který jsme si vystlali papírem a vrstvíme do okrouhlého tvaru bílkovú hmotu. Dáme usušit do trouby na cca 1 hodinu při teplotě 100 stupňů.
Připravíme si krém. Salko si uvaříme v plechovce ve vodě (trvá to cca 3-4 hodiny). Následně ho necháme vychladnout a vymícháme ho s máslem.
Na vrch si navrstvíme čokoládovou polevu – čokoládu rozpustíme nad párou, přidáme olej,máslo a spojíme. Na ozdobu použijeme arašídy a necháme ztuhnout.
Upečený korpus si rozřízneme na 2 části. Naplníme nádivkou (1/2), posypeme nasekanými arašídy a položíme usušený plát bílků.
Znovu navrstvíme náplň a posypeme nasekanými arašídy. Položíme druhý plát těsta. Jemně zatlačíme. Dobrou chuť