Snadná cikánská pečeně na jednom pekáči recept

Ingredience

  • 4-5 stroužků česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • sůl
  • chilli
  • pepř
  • petrželku dle chuti
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Maso si naporcujeme a naložíme v marinádě z gyros koření, medu, oleje a piva ještě den před pečením, aby se spojily chutě.
  2. Pekáč si potřeme tenkou vrstvou oleje nebo másla, a naskládáme na něj polovinu brambor nakrájených na plátky. Na plechu je osolíme, opepříme.
  3. Na to naskládáme polovinu množství cibule nakrájené na kolečka. Slaninu si nakrájíme na menší kostky a rozsypeme ji mezi brambory a cibuli.
  4. Na závěr přidáme marinované maso.
  5. Celý postup vrstvení opakujeme ještě jednou.
  6. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 50-60 minut.
  7. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Kysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme libovolné koření.
  8. Před koncem pečení vyjmeme pekáč z trouby a odstraníme alobal.
  9. Na vrch vylijeme smetanovou omáčku a bez alobalu dáme opět do trouby při stejné teplotě dokud smetana nezačne hnědnout.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"