Smažené řízky v originálním obalu v pivním zelí bez strouhanky recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Zelí scedíme, pokud je příliš kyselá, tak ji opláchneme a pokrájíme nadrobno.
- Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle chuti osolíme.
- Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Každý rozkrojíme na poloviny – menší řízky se lépe smaží. Obalíme v hladké mouce, v zelném těstíčkem a na oleji nebo sádle usmažíme dozlatova.
Podobné recepty
Další receptyVýborné křehké a šťavnaté kuřecí řízky na francouzský způsob. Rychlá příprava
hlavní chody
35 minut
Doporučené články: