Sladký Japonský magický dort ze tří vrstev Recept recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 17. 07. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejdříve si předehřejte troubu na 150° C. Pak oddělené žloutky ušlehejte s cukrem a trochou vody, dokud směs nebude světle žlutá.
    2. Za stálého míchání do směsi pomalu přilejte roztavené máslo.
    3. Do mísy vysypte mouku a metlou lehce a pomalu smíchejte, až se vám vytvoří těsto
    4. Přidejte vanilkový extrakt a sůl a opět vše důkladně ušlehejte.
    5. Nakonec za stálého míchání přilejte mléko a míchejte, dokud těsto nebude lehké a mírně pěnivé.
    6. V druhé misce pořádně vyšlehejte bílky do podoby hustého pěnového sněhu.
    7. Ten pak přilejte k těstu a jen lehce zamíchejte, aby se obě směsi spojily. Vůbec nevadí, že budete mít hrudky, právě naopak!
    8. Lehký až krémový obsah mísy přelijte do máslem vymazané formy.
    9. V předehřáté troubě pečte 50 minut. Dort vyndejte, až bude vršek zlatohnědý a mírně poddajný, pokud jej lehce stlačíte. Nakonec ho stačí už jen posypat.
    10. Na první pohled sice vypadá jako obyčejný dort, ale až ho rozkrojíte, uvidíte, že se těsto rozdělilo do 3 dokonalých vrstev. Nechte si chutnat!
    11. Videonávod:</li>