7 bílků jsem našlehala se 400 g cukru a vytvarovala jsem jeden korpus o průměru 26 cm (na pečicím papíru jsem si nakreslila kruh o průměru 24 cm, korpus se pak roztekl na 26 cm), a ze zbylého bezé jsem ještě nasušila tyčinky.
Myslím, že korpus ze 4 bílků bude tak akorát (na 1 bílek — 60 g cukru).
Krém: našlehejte 1 plechovku vařeného kondenzovaného mléka a 150 g másla pokojové teploty.
Ořechy: 200 g (nebo podle chuti) pražených arašídů rozdrťte válečkem na ne příliš drobno.
Korpus: můžete použít váš libovolný oblíbený čokoládový korpus.Máte-li suchý korpus, zvlhčete ho cukrovým sirupem nebo kompotovou šťávou.
Tentokrát jsem udělala čokoládovou buchtu (forma 26 cm); je vhodná, protože je vlahá a ne tak „těžká“ jako korpus připravený s vroucí vodou.
Piškot nechte vychladnout a podélně rozkrojte na dvě půlky.
Povrch jedné poloviny natřete polovinou krému a hustě posypte ořechy. Zakryjte korpusem z bezé a také potřete krémem a posypte ořechy.
Navrch položte druhou část korpusu a trochu přitlačte.