Skvělá Tiramisu roláda: Chutná opravdu bombasticky! recept
- Snadné na přípravu
 - 8 porcí
 - 30 minut
 
Tato tiramisu roláda je dezert, který oslní všechny milovníky klasického tiramisu. Kombinuje jemný krém z mascarpone, piškoty namočené v silné kávě a bohatý kakaový posyp. Výsledkem je dezert, který je nejen lahodný, ale také velmi působivý na pohled. Připravte si tuto tiramisu roládu a uvidíte, že si ji všichni zamilují.
Pro 8 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Elektrickým šlehačem vyšlehejte bílky se špetkou soli do pevné pěny. Poté postupně zašlehejte moučkový cukr a žloutky. Lehce vmíchejte směs mouky, Solamylu a prášku do pečiva. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, dokud není plát krásně zlatavý. Nechte zcela vychladnout.
 - Příprava krému: V míse vyšlehejte mascarpone s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte ztužovač a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
 - Sestavení rolády: Vychladlý plát těsta potřete připraveným krémem. Piškoty namočte do silné kávy smíchané s Amarettem a vyskládejte je na krém ve třech řadách po délce plátu. Pomocí pečícího papíru začněte těsto rolovat a postupně utahujte, aby vznikla pevná roláda. Hotovou roládu potřete instantní šlehačkou, kterou jste připravili dle návodu na obalu, a posypte kakaem. Můžete dozdobit zbytkem šlehačky dle vaší fantazie.
 - Chlazení: Roládu nechte několik hodin vychladit v lednici, aby se chutě dobře propojily.
 
Podobné recepty
Další recepty
				Vánoční jablečný koláč s kokosovým sněhem: dezert, který se rozplývá na jazyku
dezerty	
									
									75 minut
								
							

