Skvělá Tiramisu roláda: Chutná opravdu bombasticky! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 23. 10. 2024

Tato tiramisu roláda je dezert, který oslní všechny milovníky klasického tiramisu. Kombinuje jemný krém z mascarpone, piškoty namočené v silné kávě a bohatý kakaový posyp. Výsledkem je dezert, který je nejen lahodný, ale také velmi působivý na pohled. Připravte si tuto tiramisu roládu a uvidíte, že si ji všichni zamilují.

Pro 8 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Elektrickým šlehačem vyšlehejte bílky se špetkou soli do pevné pěny. Poté postupně zašlehejte moučkový cukr a žloutky. Lehce vmíchejte směs mouky, Solamylu a prášku do pečiva. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, dokud není plát krásně zlatavý. Nechte zcela vychladnout.
  • Příprava krému: V míse vyšlehejte mascarpone s moučkovým cukrem. Postupně přidávejte ztužovač a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
  • Sestavení rolády: Vychladlý plát těsta potřete připraveným krémem. Piškoty namočte do silné kávy smíchané s Amarettem a vyskládejte je na krém ve třech řadách po délce plátu. Pomocí pečícího papíru začněte těsto rolovat a postupně utahujte, aby vznikla pevná roláda. Hotovou roládu potřete instantní šlehačkou, kterou jste připravili dle návodu na obalu, a posypte kakaem. Můžete dozdobit zbytkem šlehačky dle vaší fantazie.
  • Chlazení: Roládu nechte několik hodin vychladit v lednici, aby se chutě dobře propojily.

Tato tiramisu roláda je lahodný dezert, který kombinuje klasické tiramisu chutě s lehkou a vzdušnou texturou. Roláda je skvělá na oslavy nebo rodinná setkání, kde si ji každý zamiluje!