Skotský krém: Sladký dezert, který je lehký jako obláček recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 04. 03. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém:

    • 6 kopcovitých lžic cukru
    • 3 balení vanilkového cukru

    Na polevu:

    • 10 dkg čokolády na vaření
    • 5 dkg másla
    1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, mléka, cukru a špetky soli vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 části.
    2. Každou část rozválíme na velikost velkého plechu a každý kus pečeme 5 minut na 170°C. Takto upečené pláty opatrně přendáme na pracovní desku aby vychladly.
    3. K žloutkům postupně přidáváme cukr, mléko a mouku, a krém postupně mícháme nad ohněm. Necháme zhoustnout 1-2 minuty a odložíme z ohně.
    4. Následně na pevnou pěnu vyšleháme bílky, které jemně přimícháme do krému. Ještě teplý krém postupně navrstvíme na pláty.
    5. Čokoládu rozpustíme nad párou spolu s máslem a rovnoměrně ji rozetřeme na vrchním plátu. Necháme odstát v chladu, nejlépe přes celou noc.