Selská výplata – prastarý recept k nezaplacení, strašně dobré papání z brambor recept

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 250 g kysaného zelí (nebo sladké)
  • 2 klobásy
  • 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
  • 1 cibule sůl pepř kmín sádlo dle potřeby
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.
  2. Cibulku na kousku sádle opečeme do zlatova. Nakrájené zelí mírně podlijeme A dusíme do měkka. Hotové snadno dosladíme.
  3. Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou dokřupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli společně opékáme.
  4. Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat. Pokud nemáte kysané zelí, můžete dělat i se sladkou zelím, případně i bez zelí.