Selská výplata – prastarý recept k nezaplacení, strašně dobré papání z brambor recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.
- Cibulku na kousku sádle opečeme do zlatova. Nakrájené zelí mírně podlijeme A dusíme do měkka. Hotové snadno dosladíme.
- Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou dokřupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli společně opékáme.
- Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat. Pokud nemáte kysané zelí, můžete dělat i se sladkou zelím, případně i bez zelí.