Segedínský guláš recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 26. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Maso si nakrájejte na kostičky. Když nebudete mít maso můžete klidně použít slaninu.
    2. V hluboké pánvi nebo hrnci si na slunečnicovém oleji dozlatova připravte maso.
    3. Přidejte cibuli a společně je nechte podusit asi 8 minut.
    4. Mrkev nakrájejte na plátky, vložte ji k masu a vařte dalších 8 minut.
    5. Osolte, opepřete a celé promíchejte.
    6. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte je ke směsi a nechte dusit 5 minut.
    7. Nakrájejte zelí, osolte ho a ručně promíchejte. Chvíli počkejte, až pustí šťávu.
    8. Přidejte ho k masu a zelenině, přikryjte pokličkou a vše poduste 50-60 minut.
    9. Čas od času promíchejte.
    10. Pokud máte rádi petrželku, nasekejte ji a vmíchejte jí do směsi.
    11. Nejčastěji se bigos podává s topinkami z bílého nebo tmavého chleba.
    12. Co se týče pitného režimu, k tomuto jídlu se hodí vodka nebo jiný alkoholický nápoj.
    13. Dobrou chuť!

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor