Segedínský guláš recept

Ingredience

4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájejte na kostičky. Když nebudete mít maso můžete klidně použít slaninu.
  2. V hluboké pánvi nebo hrnci si na slunečnicovém oleji dozlatova připravte maso.
  3. Přidejte cibuli a společně je nechte podusit asi 8 minut.
  4. Mrkev nakrájejte na plátky, vložte ji k masu a vařte dalších 8 minut.
  5. Osolte, opepřete a celé promíchejte.
  6. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte je ke směsi a nechte dusit 5 minut.
  7. Nakrájejte zelí, osolte ho a ručně promíchejte. Chvíli počkejte, až pustí šťávu.
  8. Přidejte ho k masu a zelenině, přikryjte pokličkou a vše poduste 50-60 minut.
  9. Čas od času promíchejte.
  10. Pokud máte rádi petrželku, nasekejte ji a vmíchejte jí do směsi.
  11. Nejčastěji se bigos podává s topinkami z bílého nebo tmavého chleba.
  12. Co se týče pitného režimu, k tomuto jídlu se hodí vodka nebo jiný alkoholický nápoj.
  13. Dobrou chuť!