Rychlý nepečený salko dezert recept

Ingredience

  • 3 bal. vanilkového pudingu bez vaření (Créme Olé)
  • 1 a 1/2 šálku mléce
  • 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salka)
  • ovoce dle chuti – například jahody, ananas
  • piškoty (volitelné)
  • 350 ml smetany na šlehání + 1 ztužovač do šlehačky (volitelné na ozdobu)
4x
00:15
Snadné

Postup přípravy

  1. Salko ušleháme s pudinkového prášku a mléko do hladké, jednotné hmoty. Necháme několik minut bokem, hmota postupně zhoustne.
  2. Mezitím si ušleháme ze smetany a ztužovače tuhou šlehačku.
  3. Připravíme si dezertní sklenice.
  4. Na dno sklenic uložíme piškoty, krém a kousky ovoce, zatímco sklenice naplníme téměř doplna. Vrch dozdobíme ovocem a lístkem máty.
  5. Vložíme do lednice vychladit a můžeme podávat. Před podáváním můžete ještě odzdobit vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Jednoduchý a osvědčený recept na nepečený dezert, lepší než zmrzlina!