Rychlý nepečený ovocný koláč recept

Ingredience

  • 1 balíček máslových sušenek
  • 300 ml vody
  • Pomerančový džus
  • Trochu rumu

Krém:

  • 600 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • sůl
  • 200 g másla

Ovocný krém:

  • 700 g mrazeného ovoce (jahody, maliny, černice, rybízu)
  • 2 sáčky s vanilkovým cukrem
  • cukr, jak je to potřebný
  • 6 lžic želatiny v prášku
  • Šlehačka
12x
00:30
Snadné

Postup přípravy

  1. Zamíchejte vodu, džus a rum. Krátko namočte sušenky a po jednom je uložte do formy.
  2. Na krém uvaříme puding s cukrem, vanilkovým cukrem a štipkou soli a do vychladnutého krému přidáme našlehané máslo.
  3. Sušenky zalejeme krémem.
  4. Smetanu našleháme a rovnoměrně rozetřeme na pudingový krém.
  5. Koláč vložíme na hodinu do chladničky.
  6. Želatinu necháme nabobtnat v studené vodě.
  7. Ovoce dáme rozvařit s cukrem na plamen, aby jsme získali hustou kaši – tu potom ještě můžeme rozmixovat.
  8. V horké vodě rozmícháme želatinu (už nevaříme). Želatinovou směs naneseme na vrch dezertu a necháme ztuhnout.