Rychlý dort “Fešanda” s tvarohem: Ultra jednoduchá příprava – pár minut a máte tento luxusní dezert! recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 155 minut
Tento výborný a osvěžující letní dort je plný lehkého krému a jemného těsta. Můžete ho však připravit i ve verzi bez pečení, kde použijete místo těsta obyčejné piškoty nebo máslové sušenky. Tento dezert je skvělý na letní dny a vaše hosty určitě ohromí!
Pro 10 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
(Volitelně: 1–2 lžíce bílého jogurtu pro zjemnění krému)
Na základ (pro verzi bez pečení):
Postup přípravy
- Příprava těsta: Změklé máslo vyšlehejte s krystalovým a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a důkladně zašlehejte. Vmíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vytvořte jednotné těsto. Formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut, dokud nebude těsto zlatavé. Po upečení nechte ve formě vychladnout asi 10 minut a poté jej vyjměte z formy.
- Příprava krému: Vyšlehejte tvaroh spolu se smetanou na šlehání. Osladíte dle chuti moučkovým cukrem. Pokud je krém příliš hustý, můžete přidat 1–2 lžíce bílého jogurtu. Připravte si želatinový ztužovač podle návodu na obalu a vmíchejte jej do krému.
- Sestavení dortu: Pokud děláte verzi bez pečení, rozložte piškoty nebo máslové sušenky na dno formy a pokapejte je ovocným džusem nebo mlékem. Na upečený nebo piškotový základ rozložte nakrájené broskve nebo meruňky. Krém rovnoměrně navrstvěte na ovoce. Formu můžete předem vymazat, aby se krém nelepil na její boky. Dort vložte do lednice a nechte jej alespoň 2 hodiny vychladit.
- Podávání: Dort podávejte vychlazený. Dobrou chuť!