Jednoduchý recept: Vynikající šlehačkové kostky, jsou krásně měkké!
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 90 minut
Pokud máte rádi jemné dezerty, které se rozplývají na jazyku, tento recept na šlehačkové kostky vás nadchne. Kombinace nadýchaného těsta, máslového krému a smetany s kakaovou posypkou je jednoduše dokonalá.
Pro 8 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
Poslední vrstva:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Vyšlehejte pevný sníh z bílků. Pomalu přidávejte moučkový cukr a promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do sněhu. Těsto nalijte do formy (cca 35 × 35 cm) vyložené pečícím papírem. Pečte na 180 °C asi 15 minut.
- Příprava krému: V 3 dl mléka rozšlehejte žloutky, přidejte mouku a dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte cukr a vanilkový cukr. Poté postupně přilévejte směs ze žloutků a mouky. Vařte za stálého míchání, dokud krém nezhoustne. Nechte zcela vychladnout. Vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky a odložte stranou. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. Do vychladlého krému přimíchejte šlehačku a máslovou směs. Vše vyšlehejte do hladkého krému.
- Sestavení: Na upečené těsto rovnoměrně rozetřete připravený krém. Vyšlehejte další smetanu a naneste ji jako poslední vrstvu na dezert. Povrch posypte kakaem, skořicí nebo strouhanou čokoládou.
Podobné recepty
Další receptyJednoduchý zákusek pro každou příležitost! Každý kdo ho ochutná, si ihned ptá recept
dezerty
65 minut
Recept na nejlepší ořechový a makový závin! Vždy zůstane jen prázdný plech…
dezerty
90 minut
Karamelové grilážky s ořechy. Rychlá cukrovinka, na kterou si každý ptá recept!
chuťovky
15 minut