Jednoduchý recept: Vynikající šlehačkové kostky, jsou krásně měkké!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 23. 12. 2024

Pokud máte rádi jemné dezerty, které se rozplývají na jazyku, tento recept na šlehačkové kostky vás nadchne. Kombinace nadýchaného těsta, máslového krému a smetany s kakaovou posypkou je jednoduše dokonalá.

Pro 8 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Poslední vrstva:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vyšlehejte pevný sníh z bílků. Pomalu přidávejte moučkový cukr a promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do sněhu. Těsto nalijte do formy (cca 35 × 35 cm) vyložené pečícím papírem. Pečte na 180 °C asi 15 minut.
  • Příprava krému: V 3 dl mléka rozšlehejte žloutky, přidejte mouku a dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte cukr a vanilkový cukr. Poté postupně přilévejte směs ze žloutků a mouky. Vařte za stálého míchání, dokud krém nezhoustne. Nechte zcela vychladnout. Vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky a odložte stranou. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. Do vychladlého krému přimíchejte šlehačku a máslovou směs. Vše vyšlehejte do hladkého krému.
  • Sestavení: Na upečené těsto rovnoměrně rozetřete připravený krém. Vyšlehejte další smetanu a naneste ji jako poslední vrstvu na dezert. Povrch posypte kakaem, skořicí nebo strouhanou čokoládou.

Tyto šlehačkové kostky jsou krásně měkké a doslova se rozpadají na jazyku. Skvělá volba pro všechny, kdo hledají dezert, který ohromí celou rodinu. Dobrou chuť!