Jednoduchý recept: Vynikající šlehačkové kostky, jsou krásně měkké!
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 90 minut
Pokud máte rádi jemné dezerty, které se rozplývají na jazyku, tento recept na šlehačkové kostky vás nadchne. Kombinace nadýchaného těsta, máslového krému a smetany s kakaovou posypkou je jednoduše dokonalá.
Pro 8 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
Poslední vrstva:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Vyšlehejte pevný sníh z bílků. Pomalu přidávejte moučkový cukr a promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a opatrně vmíchejte do sněhu. Těsto nalijte do formy (cca 35 × 35 cm) vyložené pečícím papírem. Pečte na 180 °C asi 15 minut.
- Příprava krému: V 3 dl mléka rozšlehejte žloutky, přidejte mouku a dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte cukr a vanilkový cukr. Poté postupně přilévejte směs ze žloutků a mouky. Vařte za stálého míchání, dokud krém nezhoustne. Nechte zcela vychladnout. Vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky a odložte stranou. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. Do vychladlého krému přimíchejte šlehačku a máslovou směs. Vše vyšlehejte do hladkého krému.
- Sestavení: Na upečené těsto rovnoměrně rozetřete připravený krém. Vyšlehejte další smetanu a naneste ji jako poslední vrstvu na dezert. Povrch posypte kakaem, skořicí nebo strouhanou čokoládou.
Podobné recepty
Další receptyFanta řezy – osvěžující letní dezert s tvarohem a pomerančovou polevou
dezerty
30 minut