Recept od mojí babičky na sněhové trubičky + recept na falešné listové těsto, se kterým se výborně pracuje!
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 120 minut
Vyzkoušejte tento tradiční recept na sněhové trubičky, které se stanou ozdobou vašich svátků. S falešným listovým těstem, které je snadné na přípravu, budou tyto dezerty nejen chutné, ale i krásné.
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava falešného listového těsta: Všechny ingredience na falešné listové těsto (hladká mouka, Hera, zakysaná smetana) zpracujte dohromady a odložte na chladné místo odstát na několik hodin.
- Příprava těsta: Těsto (listové nebo falešné) rozválejte na tenký plát. Plát těsta nakrájejte na proužky široké přibližně 2 cm. Proužky překrojte na poloviny.
- Tvarování trubiček: Proužky těsta obmotávejte kolem forem na trubičky tak, aby se těsto částečně překrývalo (to zabrání vytékání náplně). Konce těsta zatlačte prsty. Trubičky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozmíchaným vajíčkem a vodou.
- Pečení trubiček: Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 15 minut, nebo dokud povrch trubiček není zlatavý. Upečené trubičky ihned sundejte z formiček a nechte vychladnout.
- Příprava náplně: Z mléka, pudinků a krystalového cukru připravte pudink podle pokynů na obalu. Smetanový sýr rozmíchejte s práškovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně vmíchejte do vychladlého pudinku. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a jemně ji vmíchejte do pudinkově-smetanového krému.
- Naplnění trubiček: Krém navrstvíte do cukrářského sáčku a naplníte trubičky. Trubičky můžete posypat práškovým cukrem.
- Chlazení: Vložte trubičky na několik hodin (ideálně na celou noc) na chladné místo, aby dobře ztuhly.