Recept od mojí babičky na sněhové trubičky + recept na falešné listové těsto, se kterým se výborně pracuje!

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 31. 10. 2024

Vyzkoušejte tento tradiční recept na sněhové trubičky, které se stanou ozdobou vašich svátků. S falešným listovým těstem, které je snadné na přípravu, budou tyto dezerty nejen chutné, ale i krásné.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava falešného listového těsta: Všechny ingredience na falešné listové těsto (hladká mouka, Hera, zakysaná smetana) zpracujte dohromady a odložte na chladné místo odstát na několik hodin.
  • Příprava těsta: Těsto (listové nebo falešné) rozválejte na tenký plát. Plát těsta nakrájejte na proužky široké přibližně 2 cm. Proužky překrojte na poloviny.
  • Tvarování trubiček: Proužky těsta obmotávejte kolem forem na trubičky tak, aby se těsto částečně překrývalo (to zabrání vytékání náplně). Konce těsta zatlačte prsty. Trubičky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozmíchaným vajíčkem a vodou.
  • Pečení trubiček: Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 15 minut, nebo dokud povrch trubiček není zlatavý. Upečené trubičky ihned sundejte z formiček a nechte vychladnout.
  • Příprava náplně: Z mléka, pudinků a krystalového cukru připravte pudink podle pokynů na obalu. Smetanový sýr rozmíchejte s práškovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně vmíchejte do vychladlého pudinku. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a jemně ji vmíchejte do pudinkově-smetanového krému.
  • Naplnění trubiček: Krém navrstvíte do cukrářského sáčku a naplníte trubičky. Trubičky můžete posypat práškovým cukrem.
  • Chlazení: Vložte trubičky na několik hodin (ideálně na celou noc) na chladné místo, aby dobře ztuhly.

Sněhové trubičky jsou hotové a skvěle se hodí jako dezert na sváteční stůl. Přeji vám dobrou chuť!