Recept na úžasný francouzský dezert. Tento dezert si zamiluje každý! recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 120 minut
Tento dezert, který pochází přímo z Francie, je naprosto vynikající. Kombinace bílkového krému a vanilkového pudinku na křupavém listovém těstě je naprostým gastronomickým zážitkem. Zkuste tento recept, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i ty vašich přátel a rodiny.
Pro 6 porcí
Ingredience
Na listové těsto a čokoládovou polevu:
Na vanilkový krém:
Na smetanovou vrstvu:
Postup přípravy
- Příprava listového těsta Nejprve si upečte listové těsto podle návodu na obalu. Po upečení nechte těsto vychladnout.
- Příprava čokoládové polevy Ve vodní lázni si rozpustíte čokoládu spolu s lžící oleje. Hotovou čokoládou potřete vychladlé listové těsto, které vytvoří spodní vrstvu dezertu.
- Příprava vanilkového krému Bílky se špetkou soli a cukrem vyšlehejte do tuhého sněhu. V jedné třetině vody důkladně rozmíchejte pudinkový prášek, moučkový cukr a vanilkové cukry. Přidejte zbytek vody a směs začněte zahřívat. Pomalu přiveďte k varu, dokud nevznikne hutný a těžký krém.
- Dokončení vanilkového krému K hotovému pudinkovému krému přidejte vyšlehané bílky a společně ještě 3 minuty vařte. Poté odstavte a nechte vychladnout.
- Příprava smetanové vrstvy Mezitím vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem do pevné šlehačky.
- Skládání dezertu Na spodní vrstvu listového těsta potřené čokoládou naneste vanilkový krém. Na něj navrstvěte smetanovou vrstvu.
- Příprava polevy V další vodní lázni opět rozpustíte čokoládu, tentokrát určenou na polevu. Hotovou čokoládovou polevou pokryjte smetanovou vrstvu a rozetřete ji do hladka.