Recept na úžasný francouzský dezert s nadýchaným krémem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 12. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na vanilkový krém

    • 6 vaječných bílků
    • 100 g cukru
    • 4 vanilkové pudinky
    • 100 g moučkového cukru
    • 2 vanilkové cukry
    • 1, 5 l vody
    • špetka soli

    smetanová vrstva

    • 500 ml smetany
    • lžíce moučkového cukru

    poleva

    • 200 g čokolády
    • lžíce oleje
    1. Nejdříve si upečeme listové těsto klasickým způsobem a necháme vychladit.
    2. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu společně s olejem.
    3. Čokoládou potřeme upečené listové těsto.
    4. Toto tvoří spodní díl dezertu.
    5. Potom smícháme bílky se špetkou soli a krystalovým cukrem.
    6. V 1/3 vody si rozmícháme důkladně pudinkový prášek, moučkový cukr a vanilkové cukříky.
    7. K této směsi přidejte i zbytek vody a začněte vařit.
    8. Mírně zahřívejte a přiveďte pomalu k varu.
    9. Vznikne Vám hutný a těžký krém.
    10. Do něj přidejte vyšlehané bílky a společně vařte ještě 3 minuty.
    11. Odstavte a nechte vychladit.
    12. Pak si vyšleháme smetanu s práškovým cukrem.
    13. Na spodní díl, který tvoří listové těsto potřené čokoládou, navrstvíme vanilkový krém.
    14. Na něj přidáme smetanovou vrstvu.
    15. Ve vodní lázni si opět rozpustíme čokoládu, ale tentokrát na polevu.
    16. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme na šlehačkovou, čili smetanovou vrstvu a rozetřeme.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor