Recept na úžasný francouzský dezert s nadýchaným krémem recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Na vanilkový krém
- 6 vaječných bílků
- 100 g cukru
- 4 vanilkové pudinky
- 100 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1, 5 l vody
- špetka soli
smetanová vrstva
- 500 ml smetany
- lžíce moučkového cukru
poleva
- 200 g čokolády
- lžíce oleje
- Nejdříve si upečeme listové těsto klasickým způsobem a necháme vychladit.
- Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu společně s olejem.
- Čokoládou potřeme upečené listové těsto.
- Toto tvoří spodní díl dezertu.
- Potom smícháme bílky se špetkou soli a krystalovým cukrem.
- V 1/3 vody si rozmícháme důkladně pudinkový prášek, moučkový cukr a vanilkové cukříky.
- K této směsi přidejte i zbytek vody a začněte vařit.
- Mírně zahřívejte a přiveďte pomalu k varu.
- Vznikne Vám hutný a těžký krém.
- Do něj přidejte vyšlehané bílky a společně vařte ještě 3 minuty.
- Odstavte a nechte vychladit.
- Pak si vyšleháme smetanu s práškovým cukrem.
- Na spodní díl, který tvoří listové těsto potřené čokoládou, navrstvíme vanilkový krém.
- Na něj přidáme smetanovou vrstvu.
- Ve vodní lázni si opět rozpustíme čokoládu, ale tentokrát na polevu.
- Rozpuštěnou čokoládu nalijeme na šlehačkovou, čili smetanovou vrstvu a rozetřeme.