Nesmrtelný recept na “sladké pokušení”: Odzkoušené a je to to nejlepší, co může mezi dezerty vůbec být!
- Snadné na přípravu
- 12 porcí
- 60 minut
Tento odzkoušený recept patří mezi naše nejoblíbenější dezerty. Kombinace jemného těsta, vanilkového krému a nadýchaného sněhu vytváří dokonalou sladkou harmonii. Pokud chcete potěšit své blízké, určitě ho vyzkoušejte!
Pro 12 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na krém:
Na vrch:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků a moučkového cukru vyšlehejte tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s krystalovým cukrem do pěny, přidejte studenou vodu a postupně vmíchejte kakao, prášek do pečiva a mouku. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut. Upečení zkontrolujte špejlí.
- Příprava krému: Z mléka, hladké mouky a vanilkového cukru uvařte hustý pudink. Sejměte z plamene a postupně vmíchejte žloutky – jedno po druhém. Vraťte na mírný plamen a míchejte, dokud nevznikne hladký a lesklý krém. Nechte vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do krémové konzistence a po lžících přidávejte do vychladlého pudinku.
- Příprava sněhové vrstvy: Nad vodní lázní vyšlehejte bílky s krystalovým cukrem a šťávou z citronu do tuhého lesklého sněhu.
- Sestavení dezertu: Na vychladlé těsto nejprve naneste vanilkový krém a rovnoměrně rozetřete. Navrch rozetřete připravený sníh z bílků a citronu. Dezert nechte důkladně vychladit v lednici.
- Dokončení: Před podáváním můžete povrch dezertu posypat strouhanou čokoládou nebo ozdobit podle své fantazie.
Podobné recepty
Další receptyJednoduchý zákusek pro každou příležitost! Každý kdo ho ochutná, si ihned ptá recept
dezerty
65 minut
Recept na nejlepší ořechový a makový závin! Vždy zůstane jen prázdný plech…
dezerty
90 minut
Karamelové grilážky s ořechy. Rychlá cukrovinka, na kterou si každý ptá recept!
chuťovky
15 minut