Nesmrtelný recept na “sladké pokušení”: Odzkoušené a je to to nejlepší, co může mezi dezerty vůbec být!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 17. 12. 2024

Tento odzkoušený recept patří mezi naše nejoblíbenější dezerty. Kombinace jemného těsta, vanilkového krému a nadýchaného sněhu vytváří dokonalou sladkou harmonii. Pokud chcete potěšit své blízké, určitě ho vyzkoušejte!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na vrch:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků a moučkového cukru vyšlehejte tuhý sníh. V jiné míse vyšlehejte žloutky s krystalovým cukrem do pěny, přidejte studenou vodu a postupně vmíchejte kakao, prášek do pečiva a mouku. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut. Upečení zkontrolujte špejlí.
  • Příprava krému: Z mléka, hladké mouky a vanilkového cukru uvařte hustý pudink. Sejměte z plamene a postupně vmíchejte žloutky – jedno po druhém. Vraťte na mírný plamen a míchejte, dokud nevznikne hladký a lesklý krém. Nechte vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do krémové konzistence a po lžících přidávejte do vychladlého pudinku.
  • Příprava sněhové vrstvy: Nad vodní lázní vyšlehejte bílky s krystalovým cukrem a šťávou z citronu do tuhého lesklého sněhu.
  • Sestavení dezertu: Na vychladlé těsto nejprve naneste vanilkový krém a rovnoměrně rozetřete. Navrch rozetřete připravený sníh z bílků a citronu. Dezert nechte důkladně vychladit v lednici.
  • Dokončení: Před podáváním můžete povrch dezertu posypat strouhanou čokoládou nebo ozdobit podle své fantazie.

Tento recept si zamiluje každý, kdo ochutná. Jemné těsto, lahodný krém a nadýchaný sníh vytvoří dezert, který se doslova rozplývá na jazyku. Dobrou chuť!