Recept na nejjemnější koláč: Každý kousek tohoto jemného dezertu se rozpouští v ústech jako sněhová vločka recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 25 minut
Tento tvarohový dezert je úžasně lehký, svěží a jeho příprava je jednoduchá, takže ho zvládne úplně každý. Ideální volba pro rychlou sladkost k odpolední kávě nebo čaji.
Pro 8 porcí
Ingredience
Korpus:
Krém:
Postup přípravy
- Příprava korpusu: Vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli smíchejte v jiné misce. Postupně přidávejte tuto směs k vyšlehané pěně z vajec a cukru. Připravte si plech o velikosti 20×30 cm, vyložte ho pečicím papírem a lehce pomažte olejem. Pečte korpus v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut.
- Příprava krému: Smíchejte tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem. Zvlášť vyšlehejte smetanu a poté ji přidejte k tvarohové směsi.
- Sestavení dezertu: Po vychladnutí korpus překrojte na polovinu. Na první plát naneste vrstvu krému, poté přiklopte druhým plátem. Zbylý krém navrstvěte na vrchní část a hezky uhlaďte nožem. Dezert nakonec posypte kakaem.