Recept na dokonalé medové řezy: Lahodné vrstvy s čokoládovou polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 120 minut
Jan, 22. 01. 2025

Medové řezy jsou tradičním a oblíbeným dezertem, který si získal srdce mnoha mlsných jazýčků. Tento recept nabízí jednoduchý postup na přípravu měkkých medových plátů, které jsou spojené krémem a polevené lahodnou čokoládovou polevou. Ideální pro každou příležitost, ať už pro návštěvu nebo na rodinnou oslavu.

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Čokoládová poleva:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V misce smíchejte vejce, cukr, jedlou sodu, máslo, mléko, med a kakao. Směs zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezačne pěnit. Mouku prosejte a přidejte ji do směsi, vypracujte hladké nelepivé těsto. Těsto rozdělte na čtyři stejné části, rychle rozválejte a položte na vymastený plech. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 5-8 minut. Po upečení jemně odstraňte plát z plechu a nechte vychladnout.
  • Příprava krému: Z mléka, mouky, vanilkového cukru a 2 lžící cukru uvařte hustou kaši. Nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s práškovým cukrem do pěny a smíchejte s vychladlou kaší. Vymíchejte do hladka. Krém rozdělte na tři části a naplňte jimi vychladlé pláty.
  • Dokončení: Koláč uložte na noc do chladničky, aby pláty změkly. Na druhý den připravte čokoládovou polevu. Tmavou čokoládu s olejem rozpusťte ve vodní lázni a promíchejte do leskla. Polejte medové řezy čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout.

Celková doba přípravy: cca 2 hodiny (včetně chlazení přes noc)

Počet porcí: 12-16 porcí