Raffaello dort na plechu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 22. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Z bílků a cukru ušleháme sníh do kterého opatrně pomocí cukrářského jazyka vmícháme sypké přísady – mouku smíchanou s kokosem. (Těsto: 6 bílků250 g moučkového cukru,100 g hladké mouky,150 g kokosu)
    2. Navrstvíme na plech vyložený papírem a pečeme při teplotě 160-170 stupňů 20 minut (nebo na 180 stupních 10 minut).
    3. Na krém si smícháme polovinu mléka s cukrem a dáme na plamen. (Krém: 6 žloutků,1 l mléka,100 g kr. cukru,250 g másla,2 bal. vanilkového pudingu,Kokos na posypání)
    4. Druhou polovinu mléka smícháme s pudinkovým práškem a žloutky.
    5. Když mléko s cukrem sevře, sejmeme z plamene a pomalu do něj vmícháme žloutkovou hmotu.
    6. Dobře promícháme, aby se přísady propojily.
    7. Přendáme na plamen a na slabém plameni mícháme, dokud nám nevznikne hladký, hustý pudink.
    8. Pudink necháme vychladnout a když je mírně teplý, vmícháme do něj po lžičkách našlehané máslo a pokud chcete i hrst kokosu.
    9. Na vychladlé těsto navrstvíme krém, uhladíme a posypeme kokosem. Zákusek podáváme vychlazený.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor