Přepadlý koláč s pudinkem a zakysanou smetanou: Lahodná pochoutka během chvilky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 120 minut
Jan, 08. 01. 2025

Tento přepadlý koláč si zamilujete díky jeho jednoduchosti, rychlosti přípravy a dokonalé kombinaci chutí. Krémová textura pudinku a zakysané smetany se skvěle doplňuje s kakaovým korpusem. Ideální dezert na každou příležitost!

 

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na pudink:

Na smetanovou vrstvu:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava pudinku: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink. Nechte ho vychladnout, občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup.
  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Postupně přidávejte olej a vodu, šlehejte dohladka. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva, poté ji opatrně vmíchejte do vaječné směsi. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto lžící naneste kopečky pudinku.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut. Po upečení nechte koláč zcela vychladnout.
  • Příprava smetanové vrstvy: Smetanu ke šlehání vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuhé šlehačky. Opatrně ji smíchejte se zakysanou smetanou, až vznikne hladký krém. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý koláč.
  • Dokončení: Povrch koláče posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Před podáváním nechte koláč alespoň 2 hodiny vychladit.

Vyzkoušejte tento výborný dezert a užijte si jeho jedinečnou chuť! 😊